Colormix 100 Sprayfärg - Grå

79 kr
Denna multifunktionella akrylfärg med en kort torktid är lämplig för allehanda bruk.
Eftersom 100-seriens resultat liknar sprutmålning, men utan de nackdelar som sprutmålningen för med sig: mödosam rengöring av sprutpistolen och bortkastad färg.
Med denna spray kan du måla närmare och mer exakt än...
Denna multifunktionella akrylfärg med en kort torktid är lämplig för allehanda bruk.
Eftersom 100-seriens resultat liknar sprutmålning, men utan de nackdelar som sprutmålningen för med sig: mödosam rengöring av sprutpistolen och bortkastad färg.

Med denna spray kan du måla närmare och mer exakt än med en sprutpistol eller vanlig sprayfärg, eftersom färgen sprids mindre på omgivningen än med andra metoder.
Många yrkesmänniskor vet att Maston 100-serien har ett unikt munstycke och är kombinerat med högklassiga råvaror som garanterar ett slutresultat som motsvarar en yta lackad med sprutpistol. 100-seriens produkter är alla dryga - du målar ett större område med mindre färg.

BRA TÄCKFÖRMÅGA - RINNER EJ
- patenterat munstycke
- ger ett brett och jämnt målresultat
- munstycket kan justeras både i ett
- horisontellt eller vertikalt läge
- liten risk för att färgen rinner
- passar nästa alla ytor

Använd den för målning av trä, sten, metall, glas och de flesta plastytor. Det är väl lämpat för både inomhus och utomhusapplikationer.

Vi rekommenderar att man använder Primer från samma produktlinje innan du lackar ytan.

Dessutom bör du använda en klarlack från Maston COLOR, då håller din lack mycket bättre och är mer motståndskraftig.

Fysiska och kemiska egenskaper:
Användning: För inom- och utomhusanvändning
Vidhäftning: Utmärkt vidhäftning
Kemisk resistent: Inget motstånd
Vädertålig: Bra
Innehåll: 400 ml
Bas: Akrylfärg
EU VOC-halt: IIB (e), VOC max. 840g / L (2010), VOC 521g / L
Täckning m²: 1,0 - 2,0 *
Dammtorr: 5-10 min *
Klibbfri: 10-20 min *
Övermålningsbar: i 15 min eller efter 7 dagar
Värmetålig: inte värmebeständiga

* VÄNLIGEN NOTERA! Täckningen beror på många faktorer, inklusive textur, porositet, färg skugga och fukthalt hos substratet. Torktiden beror på material, fukt och lufttemperaturen liksom tjockleken du applicerar.

INSTRUKTIONER FÖR SPRAY-LACKERING
1. Rengör ytan
Det är viktigt att rengöra ytan noggrant före målning. På detta sätt kommer ytan hålla längre och motstår slitage bättre.
Börja rengöringen genom att ta bort fett och smuts först. Det enklaste sättet att göra detta är att använda aceton eller thinner. Använd inte lacknafta eller terpentin, eftersom de bildar en film på den rengjorda ytan. Det är inte alltid nödvändigt att använda lösningsmedel för rengöring av ytan. Torka av
yta med en torr, luddfri trasa räcker ofta länge.
Om ytan har målats tidigare, ta bort färgen mycket noggrant. Du kan prova den nya färgen på ett litet område först för att se att färgen är lämplig för denna yta. Men en testmålning rekommenderas alltid oavsett om ytan har målats tidigare eller inte.

2. Slipa ytan
Grind ytan noggrant innan du börjar med ytbehandlingen. Detta kommer att göra ytan ren, långvarig och hållbar.
Rengör de stora och jämna ytor först. Om du slipa en yta av trä, kom ihåg att röra sig i riktningen av träfibrerna.
Vid slipning metallytor, är det lämpligt att inte ändra riktning under slipning. Använd spackel för att fylla i marker och mindre hål. Låt spacklet torka väl innan slipning.
Ta bort damm försiktigt, och starta ytbehandling när du är klar.
3. Skaka burken
Skaka sprayburk väl innan du applicerar färgen. Då säkerställer du att kulören sprids jämnt över ytan, och burkens ventil och munstycke förblir i gott skick.
Skaka burken i ett par minuter, helst upp och ner så att kulan i burken blandar pigment så det lossnar och blir grundligt blandat.
Börja räkna minuterna först när du hör kulan i sprayburken.
Detta gör att lackeringen blir enklare och resultatet blir bättre.
En väl skakad sprayfärg fungerar som en färgspruta och ger en förstklassig ytkvalitet.

4. Avstånd vid applikation
Vid målning med en sprayfärg, är det viktigt att hålla rätt avstånd. Om sprutning utförs för nära, kommer färgen rinna lätt på vertikala ytor, och horisontella ytor blir ojämna, och färgen kan bli tjock vid kanterna.
Men om avståndet är för långt, den målade blir ytan disig vilket leder till dålig täckning och gör ytan mindre blank.
Speciellt, när mindre objekt målas, färgförbrukning ökar när stor del av färgen missar målet.
Sprutavstånd har en betydande inverkan på väderbeständigheten hos den slutliga målade ytan.
En målad yta som sprutas från ett korrekt avstånd ger bättre tjocklek, och dess väderbeständighet blir bättre.
Denna typ av en målad yta blir snyggare, ser bra ut och håller länge.

Besprutning avstånd till målade objekt:
- Med Blue Sprayjet adjustabel munstycke - 20 cm
- Med andra munstycken - 30 cm

5. Testa målning före själva målningen
Det är lämpligt att utföra ett test av målning på en liten, osynlig yta. En kort spray är helt tillräckligt. Låt testområdet torka och kontrollera om du använder färg som lämpar sig för ytan.
Utföra en testmålning är särskilt viktigt om ytan redan är målad, eller ytan har behandlats med någon annan metod. Sprutfärgens lösningsmedel kan reagera med det tidigare använda ytbehandlingsmedlet, och resultatet av lackeringen kan bli misslyckat. Det är lämpligt att utföra en testmålning också på obehandlade ytor. Detta bidrar till att garantera en vacker och ett tålig slutresultatet.

6. Spray flera lager
Spraya ca tre lager färg upprätthålla avståndet som anges i instruktionerna. Spraya lager korsvis. Flytta sprayburk med en avslappnad handledsrörelse fram och tillbaka. Undvik att vrida burken. Låt Lösningsmedel torka ca fem (5) minuter innan du målar nästa lager.
Fortsätt måla tills du har önskad yta och resultat.
En skiktad målningsteknik garanterar önskad tjocklek, och förhindrar färgen från att rinna. Målning tvären gör att ytan även därmed säkerställa det önskade resultatet.
En paus mellan målning lager påskyndar torkningen. Den målade ytan kommer att hålla längre och ser bättre ut. Dessutom ät även eventuella ytterligare behandlingar är snabbare att utföra.

7. Måla igen inom 15 minuter, eller efter sju dagar.
Måla igen inom 15 minuter eller efter sju dagar.
Sprutmålning utförs bäst av den så kallade ″vått i vått″-metoden. Måla ytan inom 15 minuter efter applicering av baslack/primer.

Detta gäller även när du efterbehandlar med klarlack, som bör tillämpas inom 15 minuter från målning av ytan. Om målning eller lackering fördröjs betydligt längre än den ovannämnda 15 minuters rekommendation, bör du vänta tills tidigare målade lager är helt torra. Detta kan ta upp till sju (7) dagar i rumstemperatur (+ 20° C).
Samma grundregel gäller för efterföljande korrigeringar i bas/primer och ytterligare målning/lackering av yta.
Snabbt avdunstande lösningsmedel används i sprutfärger. Det innebär att den målade ytan torka och stänger i snabbt. Samtidigt förångningsprocessen av Lösningsmedel med saktar ner. När ett nytt lager av färg appliceras på en sådan yta, som har torkning under ett par timmar, de föregående skiktet mjuknar, och bubblor bildas i ytan. Och ytan förlorar sin glans och blir något mattare.
″Vått i vått″-metod av målning är snabb, och ett lyckat slutresultat garanteras. Längre torktider säkerställer ett bra slutresultat också, och göra det möjligt att arbeta under en längre tid.
Vänligen, tänk på att måla bör genomföras på 15 minuter, eller först efter sju (7) dagar.

8. Rengör munstycket
Munstycket rengörs genom att vända burken upp och ned, och trycker på munstycket tills endast propan kommer ut. Rengör munstycket även när man tar små pauser medan målning - oroa dig inte, propan kommer inte slut.
Om munstycket inte rengörs, torkar färgen i ventilen och munstycket och blockerar de smala kanalerna permanent gör produkten värdelös, och det måste hanteras som farligt avfall.

Fördelar med tillräcklig rengöring
- Du kan använda för att måla till sista droppe
- Målningen resultatet blir jämnare
- Du hjälper till att skydda miljön - tomma sprayburkar och plastlock är återvinningsbara.


Miljö - överväg följande när du slänger en sprayburk:
Aerosoler:
Aerosolburkar är tomma när inget motstånd från kulan i burken varken hörs eller känns när burken skakas, eller motstånd upplevs, och ingen drivmedel eller något annat ämne kommer ut när munstycket/ventilen är nedtryckt.
Plastlocket och ventiltappen bör tas bort från den återvinningsbar burk om möjligt
Den tomma aerosol burk tas till samma soptunna med annan metall och paketavfall.
Tomma aluminium och tenn aerosolburkar är återvinningsbar.

 

Ovanstående information är baserade på laboratorieförsök och praktisk erfarenhet, är giltiga vid det datum märkt på produktdatabladet. Som tillverkare kan vi inte hållas ansvariga för eventuella skador som orsakats av användning av produkten mot våra instruktioner eller för fel ändamål.

ma-572509-800

Kunder som köpte denna vara köpte även...

navigate_before
navigate_next

60 produkter i samma kategori...

navigate_before
navigate_next

Liknande produkter...

navigate_before
navigate_next
Köp Colormix 100 Sprayfärg - Grå

Colormix 100 Sprayfärg - Grå

79 kr