Haynes

Haynes har specialiserat sig på tillverkning av reparationshandböcker för fordon. Företaget grundades år 1960 av John Haynes i Storbritannien.
Det började med att Haynes själv skrev och publicerade en handbok för att reparera och underhålla en Austin Healey Sprite-bil. Handboken blev snabbt populär och ledde till att Haynes Publishing Group grundades.

Haynes har sedan dess vuxit till att bli en välrenommerad och pålitlig informationskälla för reparation av fordon.
Företaget har utvidgat sitt sortiment för att täcka ett brett utbud av fordon, inklusive bilar, motorcyklar, lastbilar, traktorer och mer. Deras reparationshandböcker är kända för sin detaljerade och lätta att följa instruktioner, som hjälper både erfarna och oerfarna mekaniker att genomföra reparationer och underhåll på egen hand.

Haynes handböcker är skrivna av erfarna tekniker och specialister. De innehåller steg-för-steg-instruktioner, illustrationer och foton för att underlätta förståelsen och genomförandet av reparationer. Böckerna täcker inte bara reparationer, utan innehåller även information om rutinmässigt underhåll, service och diagnostik.